The classics

Een van de basisitems, die onmisbaar is in iedere garderobe is natuurlijk de polo. Eenvoudig, tijdloos en de perfecte tussenweg tussen een overhemd en een T-shirt. Gekleed genoeg om bij een pak te dragen en casual genoeg voor op een chino of korte broek. Deze zomer beleeft de veelzijdige klassieker een comeback en dat is te zien aan de nieuwe collectie Gant.

Afgelopen maanden heroverde het toonaangevende lifestylemerk Gant de preppy stijl, een look waarmee het 70 jaar geleden pionierde bij de lancering van de allereerste collectie. Het nautische thema zet de toon voor het nieuwste palet. De basiskleuren zijn zwart, blauw, rood en wit, aangevuld met crème, beige en bruintinten en hier en daar wat preppy accenten van roze en lichtblauw. Wonen aan de kust zit in het Gant DNA en dit seizoen kreeg het nautische erfgoed van de collectie een jaren 70-draai. Denk klassiek maritiem ontmoet bohemien, gemengd met typische prints als de Bretonse- of blokstreep.

De iconische jaren 70-invloed betekent ook een kleine aanpassing aan het silhouet. Parallel aan losse en ontspannen pasvormen, is er een terugkeer naar slankere en aangesloten ontwerpen. De veelzijdige items kunnen met elke soort broek worden gedragen, variërend van chino tot jeans of zwembroek, maar staan ook stijlvol op een nette pantalon, in combinatie met een mooi jasje. Zorgt u er in dit laatste geval wel voor dat u de kleuren, prints en details van uw polo rustig en ingetogen houdt en kies voor zwart, blauw, beige of donkergroen met weinig opvallende details.