Gelukkig nieuwjaar

De afgelopen zomer stond in het teken van vrijheid en hoop met levendige kleuren, pakken ontdaan van alle formaliteiten, grote joggingbroeken en extra wijde broeken waarin comfort hoogtij viert. In het nieuwe jaar zetten de meeste van deze trends nog even door. De boodschap van ontwerpers lijkt dat ze ons weer plezier willen geven in het dragen van kleding. Of dat nu thuis is of in de toekomst hopelijk weer op sociale bijeenkomsten. Met de nieuwste collecties van Melman is de eerste stap in ieder geval al gezet. Wat u in 2022 precies draagt? U leest het hier!

De pandemie heeft de manier waarop we ons kleden naar het werk onherroepelijk veranderd. Ging het vroeger om tweedelig grijs, blauw of zwart dat vijf dagen per week met een overhemd kon worden gedragen, tegenwoordig beginnen zelfs de meest formele werkplekken zich los te maken van deze formule. In 2022 zal het pak eveneens in een modern jasje gestoken worden. Verwacht ontwerpen, die net zo gemakkelijk op de bank kunnen worden gedragen als naar kantoor met losse silhouetten, makkelijke stoffen, wijdere broeken en shackets in plaats van blazers.

Terwijl de meeste trends uit de jaren 70 slechts terugkeren als een kortstondige trend, heeft de coltrui zich koppig weten te handhaven. Vooral in de koudere seizoenen is het een trouwe metgezel, die als basisstuk op verschillende manieren kan worden gecombineerd. Omdat een coltrui altijd een zekere elegantie brengt, is hij perfect voor op kantoor, waar u hem draagt met een blazer of overhemdjas en nette pantalon.

Er wordt wel eens gezegd dat kleuren het humeur kunnen beïnvloeden en wie kan er nou geen dagelijkse dosis vrolijkheid gebruiken? 2022 staat in het teken van kleuren en opvallende prints. Avontuurlijke tinten als zuurgroen, opvallend blauw, zonnig geel en pastels staan centraal en zijn een welkome aanvulling op de neutrale tonen van het afgelopen jaar dus wees niet bang om een vleugje kleur toe te voegen aan uw ingetogen stukken. Daarnaast krijgen prints ook een opfrisbeurt met psychedelische, digitale en bloemen patronen.

Hoodies, polo’s en T-shirts geïnspireerd op de mode uit jaren 90 vinden dit jaar hun weg terug naar uw garderobe. Wilt u ze op een moderne manier dragen? Combineer uw graphic T-shirt of tie dye trui dan met een chino, cargo of joggingbroek voor een eigentijdse draai. Of kies voor een iets wijdere jeans met een geruit overhemd.

Items geïnspireerd op werkkleding zijn in 2022 nog altijd overal en hoewel aardetinten veelvoorkomende keuzes zijn voor deze trend, zult u deze stukken ook gaan tegenkomen in fellere kleuren. En ondanks dat u wellicht dacht nooit meer een spijkerbroek te dragen na maanden van zachte, comfortabele thuiswerkkleding, is denim weer terug op de modekaart! Wissel werkjassen gemaakt van spijkerstof af met denimsets van top tot teen en vervaagde jeans overdag met donkere uitvoeringen voor in de avond; u kunt er dit jaar niet genoeg van in uw kast hebben.


Top