Most wonderful time

Kerst wordt ook wel bezongen als de most wonderful time of the year. Wat u gedurende deze periode draagt, is dus belangrijk! Of u nu wel of geen kerstliefhebber bent, het vinden van de juiste oufit in de zeek van kerstjumpers kan een ontmoedigende taak zijn. Bij Melman helpen we u graag een handje met de mooiste collecties, truien, overhemden, jasjes en ander stijlvol maatwerk, waarmee u moeiteloos indruk maakt op uw geliefde, vrienden, familie of zelfs uw naaste collega’s dan wel baas op kantoor. Happy holiday season!

Kerstfeesten op kantoor vereisen soms een meer zakelijke benadering dan het familie feest, dit hoeft echter geen saaie, oninteressante outfit te betekenen. Het is geen geheim dat aan elk seizoen een kleurenpalet is verbonden. Zoals de herfst is gekoppeld aan aardse tinten, wordt Kerstmis traditioneel geassocieerd met feestelijke kleuren zoals rood, groen, goud en zilver. Nu zijn goud en zilver of een monochrome rode look natuurlijk voornamelijk aan de kerstman en zijn entourage voorbehouden, maar het is nog steeds mogelijk om een andere kleur dan het bekende zwart-wit pak op te nemen in uw feestelijke garderobe. Een overhemd of pak in donkerblauw, donkergroen of donkergrijs en een das of reversvoering in print zijn slechts enkele opties om wat extra’s toe te voegen.

Kerstdiners hebben vaak een semi-formeel thema en dit kan voor verwarring zorgen, simpelweg omdat de dresscode verwarrend is en balanceert tussen casual en formeel. Toch kan een klein beetje extra moeite voor uw look al een groot verschil maken. Combineer bijvoorbeeld een chino met een jasje en klassiek overhemd en maak het af met een das en nette schoenen. Of kies een meer geklede pantalon met daarop een nauwsluitende (col)trui en gooi er eventueel een blazer overheen. Ook in een overhemd met das en daaroverheen een spencer of mooie trui komt u net even wat feestelijker voor de dag.

Heeft u een feest op het programma, dan is dat uiteraard hét moment om alles uit de kast te halen. En wat is een betere manier om dat te doen dan met mooi maatwerk of een klassieke zwarte smoking? Moeiteloos stijlvol en u maakt een gedurfd statement, ongeacht tijd en plaats. Maak uw outfit speciaal met manchetknopen een (vlinder)das en pochet. Merry Christmas!


Top