Herfstjassen

Nu we middenin de herfst zitten en de winter met rasse schreden nadert, is een fijne jas geen
overbodige luxe. Is het niet om u te wapenen tegen de kou, dan wel als stijlvolle kers op de taart
van al uw herfstlooks. Een jas is immers het eerste dat anderen van u zien als u de deur uitgaat dus kan het maar beter een exemplaar zijn dat gezien mag worden. Van wind-, regen- en sneeuwbestendige modellen tot meer geklede items voor een speciale gelegenheid; dit zijn de jassen voor de herfst van 2021.

De pufferjas is een van de grootste trends van deze herfst. Hoewel dit model eerder alleen aan hiphopsterren uit de jaren negentig leek voorbehouden, heeft dit gewatteerde item sinds enige tijd de overstap gemaakt naar ‘de gewone man.’ En dat is goed nieuws, want de puffer houdt zelfs in de meest ijzige omstandigheden warmte vast. Dit wil overigens niet zeggen dat u ze enkel bij extreme temperaturen en alpine omstandigheden kunt dragen. Een lichtgewicht puffer in een neutrale tint kan tevens erg stijlvol zijn en combineert vooral in de koudere seizoenen goed met het grootste deel van uw garderobe, mits u voor een combinatie met casual stukken kiest. Draag er bijvoorbeeld een (col)trui onder en maak af met een denim of chino en leren stappers.

Een andere favoriet voor de herfst is het bomberjack. Voor het eerst gedragen door piloten uit de Eerste Wereldoorlog, maar al snel opgepikt door de rest van de wereld. En we begrijpen waarom. Met zijn kortere lengte en elastische taille creëert dit ontwerp een stoer mannelijk silhouet, waarbij het accent op de torso ligt. Ga voor een nauwsluitende pasvorm in een neutrale tint om te voorkomen dat dit model pompeus maakt. Net als de pufferjas combineert het bomberjack uiterst gemakkelijk met een groot deel van uw casual looks.

De parka is ontworpen voor functionaliteit en daarom een uitstekende optie voor mannen die graag buiten zijn. Kenmerkend voor dit item zijn de vele handige zakken en ritsen, evenals een mogelijk (afritsbare) capuchon. Deze jassen ziet u het vaakst in khaki of legergroen, maar zien er net zo goed uit in tinten als marineblauw of een andere kleur. Gezien het feit dat spijkerbroeken werden ontworpen voor de werkende man in het veld en om veel van dezelfde redenen populair werden, vormen ze een uitstekend paar met deze jas. Net als flanellen overhemden en sportieve (capuchon) truien.

Nog een jas met roots in het leger, de Amerikaanse marine in het bijzonder, is de zogeheten peacoat. Meestal gemaakt van wol en geweldig voor de herfst. Deze jas is ongelooflijk veelzijdig, omdat u hem zowel over uw casual outfit draagt als over uw pak met das.


Top