De juiste toon

Overhemden met print beleven een grote comeback in de modewereld, ook al lijkt het alsof bepaalde patronen nooit helemáál van het toneel zijn verdwenen. Deze ronde zijn de motieven kleurrijk, modern en geschikt voor elke dag. Lees hier alles over de meest stijlvolle doch eenvoudige combinaties. 

Een mooie blouse in patroon is visueel interessant en biedt de mogelijkheid om eindeloos te combineren met de rest van uw garderobe, vanwege de verschillende kleuren die erin terugkomen. Op kantoor kan een subtiel streepmotief of bescheiden dessin leven brengen in de doorgaans meer sobere ensembles, mits u het beperkt tot een motief in twee of drie kleuren en combineert met effen items.

In uw vrije tijd kunt u uiteraard voor een wat meer opvallend geheel gaan. Zo geven zowel strepen met ruiten als stippen en ruiten een feestelijk geheel. Ook met een blouse in bloemen of paisley patroon op een chino komt u net wat gekleder voor de dag. Mocht een overhemd in print nog een brug te ver zijn; een pochet in patroon of gewaagd paar sokken zijn ook leuke manieren om prints aan uw outfit toe te voegen.

Naast de (pas)vorm is de kleur van uw print minstens zo belangrijk. De juiste tint kan enorm veel betekenen voor uw gelaatstint en deze mooi laten uitkomen of onbedoeld juist een grauwe uitstraling geven. Een grote trend dit jaar is de de kleur lila. Denk aan een lila blouse in combinatie met een groene trui of broek en een bruin jasje over een klassieke blauwe blouse in minimaal patroon.

Een andere grote trend is de monochrome look, waarbij u een outfit in één kleur draagt. Ga van shawl tot schoen in verschillende tinten blauw, grijs, zwart, bruin of groen, waarbij u niet alleen naar hartenlust kunt variëren met verscheidene dessins in uw overhemd, maar ook voor verschillende stoffen kunt gaan.


Top