Have a holly jolly Christmas

De herenmode mag dan wel minder intens zijn dan die voor vrouwen tijdens de feestdagen, toch gelden er voor mannen tegenwoordig wel degelijk een aantal kledingvoorschriften rondom kerst. Om deze feestelijke code te kraken, hebben we uw garderobe in vier dagdelen opgesplitst; brunch, borrel, diner, feest. Benieuwd wat u op deze momenten draagt? Lees mee!

Brunch. Voor een gezellige brunch met familie of vrienden mag uw outfit comfortabel en casual zijn. Landelijke patronen als houndstooth, ruit of corduroy doen het altijd goed. Net als jeans, cargobroeken, sportieve hoodies of truien met ritsen en zakken voor een warme onderlaag. Mocht de brunch door dit rurale tintje uitmonden in een frisse wandeling, dan bent u voorbereid in een parka, dons of stijlvolle wollen jas.

Borrel. De Kersttrui heeft tegenwoordig zijn eigen "dag" in de vorm van de ugly christmas sweater borrel, toch kunnen we ook genieten van uitvoeringen in knusse breisels, die níét bezaaid zijn met overdadige kerstballen en rendiergeweien. Ga voor eigenzinnige details en prints of kies voor een winterse, warme kleur als bordeaux rood, blauw, donkergrijs- of groen. Draag er een chino onder in combinatie met een klassieke blazer. Voor een iets formelere gelegenheid volstaat een das.

Diner. Houdt uw kerstdiner dynamisch door te variëren met verschillende materialen. Een smoking is vandaag de dag niet verplicht, tenzij de tradities anders voorschrijven en dan nog hoeft u niet voor de conventionele uitvoering te gaan. Voor een stijlvol plaatje kunt u bijvoorbeeld ook een donker overhemd verkiezen boven wit. Of experimenteer eens met een andere stof als fluweel of wol in combinatie met een dunne (col)trui of speels overhemd in print eronder.

Feest. Zegt de uitnodiging ‘black tie,’ dan is een klassieke smoking met formele witte blouse en eventueel vest de enige optie. Beknibbel niet op accessoires en pak uit met een vlinderdas, manchetknopen en pochet. Gaat u naar buiten voor het vuurwerk, dan steelt u dit seizoen de show in een lange shawl.  


Top