Layering

Meerdere lagen over elkaar om ons te wapenen tegen de kou is zo oud als de weg naar Rome, maar vandaag de dag toevallig helemaal hip. In modeland wordt het ook wel ‘layering’ genoemd en de perfecte manier om te variëren met verschillende items voor een warme doch stijlvolle outfit. Kies voor verschillende texturen om uw outfit diepte te geven. Hoe? Dat leest u hieronder! 

Best for last. Wanneer het op layering aankomt, zijn er een aantal voorschriften waar u zich aan kunt houden voor een optimale look. Zo horen de zichtbare items kledingstukken te zijn, die u ook op zichzelf staand zou dragen. Dus eventueel zónder lagen eroverheen of onder. Kies daarom voor een kraakheldere polo, overhemd of trui in plaats van de verwassen variant onderaan de stapel of achterin de kast.

Afmetingen en materiaal. In principe kunt u natuurlijk bijna met bijna elk kledingstuk layeren, zolang de binnenste lagen ademend zijn en goed aansluiten bij het lichaam en de buitenste lagen groot genoeg om daar soepel overheen te vallen. Idealiter zijn de stukken die u bovenop draagt langer dan de lagen daaronder. Hiermee creëert u namelijk lengte in een look. Een absolute no go is bijvoorbeeld een blazer die langer is dan de jas die eroverheen gaat. En vanzelfsprekend komt ook het zwaarste materiaal bovenop. Zo kiest u voor een wollen trui óver een overhemd in plaats van eronder.

Kleurencombinaties. Draagt u prints in uw outfit, match deze dan met minder heftige patronen. Denk aan een klassieke jas en trui over een ruiten overhemd. Of effen shirt onder een blazer in bepaald patroon. Ga daarbij maar voor maximaal één a twee kleuren in uw outfit en stem deze zo goed mogelijk op elkaar af. Simpele basiskleuren zijn hiervoor bij uitstek geschikt en gaan vaak goed samen.


Top