Mannenmode voorjaar/lente 2017

Bij Melman Herenmode is de nieuwe collectie mannenmode binnen. Vrolijke kleuren en opvallende (exotische designs) soms met een knipoog naar de jaren ’70. Welke trends zien we in de mode voor mannen deze lente? 

Het bomberjack is een blijver. Deze lente met patches, stoere statements of een legerprint. De militaire look zien we bij modemerken terug in blazers en jasjes. Er is een trend naar langere en oversized mode bij jassen, trenchcoats en truien.

Strepen en streepjes zijn een blijver. Polo’s, overhemden en T-shirts. Zelfs de maatpakken en business shirts hebben meer of minder opvallende strepen.

Een jeans (of chino) en sneakers blijven onmisbaar. Opvallende kleuren zijn (oranje)rood en geel naast natuurtinten, veel blauw en monochrome zwart/wit.

Exotische prints met grote bloemen komen weer terug. We zien een revival van de jaren ’70 met grappige prints van speelgoed en gebruiksvoorwerpen.

Opvallend is de terugkeer van de bandana. Een fleurig sjaaltje dat je vrolijk langs je hals knoopt en onder een overhemd of op een trui draagt.

Wil je echt trendy zijn? Dan ga je voor boho sieraden. Naast leren of gevlochten armbanden, dragen mannen dit jaar opvallende (hippie) ringen met stenen of figuren.

Sportswear blijft het modebeeld bepalen met veel sweatstof, joggpants en baseball jacks. Schoenen zijn dit seizoen kleuriger en hebben opvallende prints of zelfs neon-kleuren.

En onze oude vertrouwde denim & jeans doen deze lente ook mee. Zeker als jack of licht gebleekt denimshirt. Het zachtblauwe overhemd is dit voorjaar een echte must have!


Top