Mannenmode trends winter 2015/16

Wat zijn de modetrends voor mannen dit najaar? 

Engelse Country Style is een van de modetrends dit najaar. Met een rustieke uitstraling in natuurtinten en een klassieke twist. De stoffen zijn natuurlijk met een ambachtelijke uitstraling. Ruiten, tweed en veel lagen is het devies.

De look is landelijk en aards in warme bruin-oranje tinten met groenvarianten. De v-hals (kabel)trui is weer fashionable, maar ook de coltrui. Wollen jassen, tweed colberts en gilets horen bij deze trend.

We signaleren bandplooibroeken, broeken met opgerolde pijpen en taps toelopende pijpen, die net boven de enkel worden gedragen als een soort dandy look. Trendy ben je als je deze hoogwater broek combineert met een opvallende sok of bloot been!

Deze winter zijn prints minder klassiek dan voorheen. We zien geometrische prints en strepen, toegepast in klassieke materialen. Zoals een wollen jas met één enkele streep in een contrasterende kleur.

Als tegenhanger is er de Futuristische Trend met glanzende stoffen, doorstikte bomberjacks in folie-achtige stoffen en duurzame materialen. De prints zijn kleurrijker en opvallender. Een coltrui krijgt hier een moderne twist met een print.

Sport blijft een rol spelen, zoals in de Sporty Chic Trend met veel sweaters, jogpants en vesten in een casual look. De stoffen soepeler, combinaties van materialen of juist duurzaam.


Top