Voor mannen met stijl...

Bij Melman Casuals & Business in Sassenheim vindt u een prachtig aanbod internationale mode voor mannen. Wij zijn niet voor niets al bijna een eeuw lang hét adres voor mannenmode in Sassenheim! Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste mannenmode? Dan is deze blog écht iets voor u. In deze modeblog beschrijven wij de nieuwste merken, collecties en trends en geven u tevens handige tips & tricks op modegebied. 

Zoekt u een outfit voor een speciale gelegenheid? Of bent u toe aan een nieuwe look? Bij ons vindt u zowel business suits en (maatwerk)shirts als comfortabele pantalons en casual sweaters. Stap gerust binnen in onze winkel aan de Hoofdstraat 226-228 in Sassenheim of shop online.


Connect me


Berichten

 Vormen


Archief

  2019 Najaar
  2019 Voorjaar
  2018 Najaar
  2018 Voorjaar
  2017 Najaar
  2017 Voorjaar
  2016 Najaar
  2016 Voorjaar
  2015 Najaar

Vormen

Vierkant, driehoekig of rond; termen die u wellicht niet meteen met mode associeert, toch zijn ze van essentieel belang voor uw voorkomen. Ze beschrijven namelijk een bepaald lichaamstypes en de categorie waarin u valt is allesbepalend voor uw look. Nieuwsgierig? Lees hier alles over verschillen in postuur en hoe u zich het beste kleedt naar uw figuur. 

Brede schouders. De beste manier om een goede schouderpartij te accentueren is doormiddel van truien, T-shirts of jasjes met een V-hals silhouet. Deze laat de schouders mooi uitkomen, maar verlegt de aandacht ook naar beneden en dit heeft weer een betere verhouding tussen boven- en onderlichaam tot gevolg. Broeken met rechte of iets wijdere broekspijpen, zakken en opvallende details zorgen er op hun beurt voor dat de benen voller lijken.

Slank. Bent u gezegend met een slank postuur, ga dan bij voorkeur voor slim fit of getailleerde overhemden en jasjes. Kies voor overhemden met kraag en blazers met een lichte schoudervulling, aangezien beiden u een bredere uitstraling bezorgen. Broeken in een lichte kleur met een rechte of smalle pasvorm wekken de illusie van forsere benen.

Buikje. In kleding die de schouderpartij versterkt en de buik minder accentueert lijkt u optisch smaller. Dit kan middels een mooie blazer met één a twee knopen, die het liefst dicht wordt gedragen. Ook een overhemd in effen kleur, al dan niet met opvallend pochet, leidt de aandacht van de buik af.

Klein. Een groot voordeel van klein zijn, is dat kleding niet zo snel dominant is dus doet u er goed aan voor ontwerpen in één opvallende kleur of print te kiezen. Dit verlegt de aandacht van de lengte naar het gezicht. Ook verticale strepen, zoals een mooi krijtstreeppak of blouse in streep zijn goede opties en maken optisch langer. Laat daarbij de mouw van uw overhemd onder uw pak uitkomen voor zogenaamd langere ledematen.


Top